Splošne pogoje poslovanja spletne trgovine vplaninepospomine.si določa Lucjan Strehar s.p. in so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Določajo delovanje spletne trgovine vplaninepospomine.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Z uporabno spletnega mesta vplaninepospomine.si (v nadaljevanju: spletno mesto) uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Spletno mesto si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Priporočamo reden ogled Splošnih pogojev poslovanja, saj so spremembe zavezujoče za kupca.

Vsi elementi spletnega mesta so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja avtorja.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. Podatke o podjetju.
2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon).
3. Bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).
4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu je dostopen v razumljivem roku).
5. Pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave).
6. Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve.
7. Način plačila in dostave.
8. Časovno veljavnost ponudbe.
9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.
10. Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine. Član postane vsak z registracijo v spletno trgovino.

DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1. Cene so končne za določen izdelek, brez stroška poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Dopuščam možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. V tem primeru napake pri vnosu specifikacij izdelkov, prodajalec kupcu omogoča odstop od nakupa, oziroma ponudi rešitev, v obojestransko zadovoljstvo.

Oznake izdelkov

  • Izdelek z oznako “Na zalogi” je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 2-5 delovnih dni od dneva plačila predračuna.
  • Izdelka z oznako “Ni na zalogi” trenutno ni na zalogi, rok izdelave ni znan, in ga ne morete dodati v košarico. Za več informacij o izdelku nas kontaktirajte preko obrazca na spletni strani.

Dostava in plačilo

Naročilo, oddano v spletni trgovini vplaninepospomine.si pregledamo najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila.

Partner za pošiljanje je Pošta Slovenije, vsi stroški dostave veljajo le za dostavo na naslove, ki se nahajajo na območju Republike Slovenije. Pred končnim potrdilom nakupa ima vsak potrošnik omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno. Ob predaji vašega paketa dostavni službi vas obvestim.

Spletno mesto omogoča zgolj plačilo po predračunu. Navodila in podatke prejmeš ob naročilu na tvoj posredovani e-naslov. Nakazilo lahko poravnate preko spletne banke ali položnice na pošti (UPN obrazec). Znesek pakiranja in poštnine je izpisan pri pregledu naročila.
Paket odpošljem po prejemu plačila na TRR. Naročilo po predračunu velja 3 delovne dni. Po treh dneh neplačila se smatra, da od nakupa odstopate.

Naročanje in postopek nakupa

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini vplaninepospomine.si sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo ter prejme elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega nakupa. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo o naročilu in predračun po elektronski pošti. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga.

Ponudnik po plačilu predračuna v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Kupec lahko zahteva dodatne informacije o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe na e-naslovu info@vplaninepospomine.si.

Izdaja računa

Lucjan Strehar po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu je razčlenjena cena, oziroma vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je sam dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@vplaninepospomine.si.
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh od odstopa od pogodbe podjetju vrniti blago na naslov: Lucjan Strehar s.p., Gora pri Pečah 29, 1251 Moravče.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo izvedeno najkasneje v roku 14 od prejema sporočila o odstopu pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov, ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe. Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe v kolikor ima artikel sledi uporabe in ni primeren za nadaljnjo uporabo oziroma prodajo.

Reklamacija – stvarna napaka

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo zapakirali na način, da bodo do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo prodajalec brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru prodajalec krije stroške poštnine. Prodajalec pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz prodajalčeve strani. Vrnjeni izdelki morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo (37. a člen ZVPot).

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletnega mesta in izdelovalcu izdelkov, omogočiti, da izdelek pregleda. Potrošnik ali kupec, ki je prodajalca pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da: odpravi napaki na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrane plačani znesek. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Uporaba osebnih podatkov

Prodajalec zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Podatke lahko uporabi tudi za naslednje namene:
• internih tržnih raziskav ter
• obveščanja strank o novostih na spletni trgovini.


Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitno pritožbo lahko oddate na elektronski naslov: info@vplaninepospomine.si, ali preko kontaktnega obrazca na spletnem mestu.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vpis v register

Lucjan Strehar s.p., spletna prodaja
Naslov: Gora pri Pečah 29, 1251 Moravče

Elektronska pošta: lstrehar@gmail.com

Telefonska številka: 031-510-889

Davčna številka: 61490253 (nisem zavezanec za DDV)
Matična številka: 8701474000

Registrski organ: AJPES, Izpostava Trbovlje. Vpis v registrski organ pod številko: 316-12-03161-2020/2, z dne 27.8.2020.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 27.8.2020.